06.02. Πραγματοποιημένες εκδηλώσεις

13/03/2012: 

Στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας), το απόγευμα της Τρίτης 13 Μαρτίου 2012, παρουσιάστηκε από Σχολικούς Συμβούλους το έργο (ποιητική συλλογή με συνοδευτικό cd) «ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» των μελών της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, κυριών Πολυξένης Γιάχου και Αγάπης Ευθυμιοπούλου.

Καλλιτέχνες παρουσίασαν  τα μελοποιημένα ποιήματα.

 

17/03/2012:

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 13:00, στο βιβλιοπωλείο «ΠΟΛΥΕΔΡΟ»  της Πάτρας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου  «ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» του μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Βαγγέλη Γεωργάκη.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Αχαΐας  Μ. Μαγκλάρας, ο προπονητής Υδατοσφαίρισης Γιάννης Αναστασόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Στέφανος Ντόβας.

 

20/03/2012:

Στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του 90ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν, επί τέσσερες (4) ώρες στις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄, από την εκπαιδευτικό και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Πολυξένη Γιάχου, εργασίες με θεματολογία την «ποίηση ως μέσο αυτοέκφρασης – δημιουργίες μαθητών».

Ως αφορμή χρησιμοποιήθηκαν πέντε (5) ποιήματα από τη συλλογή  «ΟΡΕΣΤΗΣ» του προέδρου της Έ.Ε.Λ. Λευτέρη Τζόκα.

Αναφορά για την παραπάνω δραστηριότητα του Δημοτικού Σχολείου έγινε και στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2012 στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία με θέμα «Η ποίηση συναντά το σχολείο».

 

21/03/2012:

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2012 η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών πραγματοποίησε στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» (οδός Ακαδημίας και Γενναδίου 8), την προγραμματισμένη εκδήλωσή της όπου παρουσιάστηκαν τα συγγραφικά και λογοτεχνικά έργα των παρακάτω μελών της:

·      Το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Σπυρόπουλου το οποίο παρουσίασε η λογοτέχνις – ποιήτρια Άννα Παπαναστασίου.  

·      Το συγγραφικό έργο του Δημητρίου Πρίγγουρη το οποίο παρουσίασε ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Αγαθοκλής Παναγούλιας. 

·      Το συγγραφικό και λογοτεχνικό  έργο του Παναγιώτη Χαραλαμπόπουλου που παρουσίασε ο εκδότης Ευάγγελος Γιαννικόπουλος.

 
 

 

 

Comments